firmax
firmax logo keuken ikea metod
NEED HELP?

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Firmax?

Firmax is een in Brussel gevestigde direct to consumer keuken firma. Ons breed gamma modulaire keuken fronten en werkbladen passen perfect op het Ikea Metod systeem. We leveren alles netjes flatpack tot aan de deur. Onze klanten realiseren unieke tijdloze keukens met authentieke materialen en architecturale details zonder daarbij hun bankrekening te plunderen.


Waar staat Firmax voor?

Firmax gelooft dat een mooie, authentieke en tijdloze keuken geen aanslag op de bankrekening van jonge mensen mag zijn die op zoek zijn naar eigentijds keuken comfort.


Waarom zou ik van Firmax moeten kopen?

Firmax kiest alleen voor echte, authentieke en mooie materialen. Kwaliteit in België geproduceerd. Bedacht en ontworpen door architecten met de vrijheid aan de klant om naar wens te combineren. We houden van details en architecturale visies. En we kiezen voor een betaalbaar totaal.


Waar komt Firmax vandaan?

Firmax is in Brussel gebaseerd, de hoofdstad van Europa. Ons sterk en divers team verzorgt al onze activiteiten in-house en werkt iedere dag digital met klanten uit verschillende regio's in het land.


Kan ik met iemand persoonlijk spreken?

Natuurlijk! Contacteer ons via onze contactpagina en we bellen je op. We zorgen ervoor dat een teamlid je zal begeleiden van intake tot levering van het order. Je bent ook welkom in onze showroom in Brussel, maak daarvoor een afspraak hier.


Producten

Wat is de kwaliteit van Firmax?

Firmax kiest ervoor om enkel hoogwaardige, authentieke en kwalitatieve materialen aan te bieden met oog voor ieder detail. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat onze producten een lange levensduur hebben op functioneel gebied en in het bijzonder ook esthetisch meerwaarde en vervoering brengen.


Waar worden de keuken fronten en werkbladen gemaakt?

Al onze keukenfronten & keukenbladen worden zorgvuldig en met veel liefde in ons atelier in België gemaakt en verpakt.


Hoe worden de Firmax producten geproduceerd?

Onze producten worden met de grootste zorg op geavanceerde zaag en frees centers geproduceerd en van de nodige afwerking voorzien.


Waarom adviseren jullie de Ikea Metod modules als basis?

Wie op zoek is naar esthetische verfijning voor een keuken en authentieke materialen weet te appreciëren komt in de praktijk snel bij high-end en dure exclusieve merken terecht.

Omdat het totaalbudget een belangrijk criterium is voor velen en omdat de Ikea Metod modules onovertroffen zijn in functionaliteit, kwaliteit en bijhorende prijs is het voor Firmax evident deze als basis te adviseren.


Voorzien jullie ook de keukentoestellen?

Firmax doet enkel keuken fronten, de nodige zijpanelen en plinten en werkbladen. Wij verkopen geen toestellen.

Bestelling en levering

Hoe kan ik bestellen?

Aan de bestelling gaat een keuzeproces vooraf. Je zal je materialen en afwerking kiezen en aan de hand van je keukenconfiguratie zal Firmax je een offerte bezorgen. Als je akkoord gaat met deze offerte zal je ze online goedkeuren en start de bestelling.


Hoe verloopt de betaling?

Nadat je de offerte online hebt goedgekeurd ontvang je een factuur en uitnodiging tot betaling via overschrijving. Als we de betaling hebben ontvangen gaan we aan de slag met je order.


Hoelang is de levertijd?

Je moet rekening houden met 4 tot 6 weken levertermijn na bestelling en betaling van de factuur. De levertijden schommelen door bijvoorbeeld door vakanties of seizoenen. Maar ook door extra drukte of een groot project. Kleine orders worden soms gebundeld om de prijs voor jou te optimaliseren.


Hoe verloopt de levering?

Wij leveren bij jou thuis, alles flatpack verpakt.


Hoeveel kost de levering?

Afhankelijk van je adres van levering zullen we de leverkost op de offerte vermelden. We verkiezen dit apart transparant te vermelden en dusdanig de scherpst mogelijke leverprijs aan te bieden.


Wat is de return policy?

Firmax levert maatwerk. Dit zeggen dat we geen producten terugnemen, behoudens het geval van productiefouten.


Wat als er een probleem is?

Ons doel is om onze hoogwaardige kwaliteit perfect te leveren. Indien er bij levering toch zichtbare gebreken of tekorten zouden zijn dient dit binnen 3 werkdagen na levering aan Firmax te worden gemeld. Firmax zal dit onderzoeken en indien vaststaat dat er een fout gemaakt is zal Firmax binnen redelijke termijn zorgen voor vervanging of herstel.

Montage, Installatie en Onderhoud


Hoe verloopt de montage van de geleverde keukenfronten?

Al onze producten zijn klaar voor directe montage middels schroeven op de Blum scharnieren die deel uitmaken van het Ikea Metod systeem. Plinten en zijpanelen dienen mogelijk aangepast te worden op exacte maat, zoals gebruikelijk in deze.

Moet je een handige harry zijn?

Door deze slimme doe-het-zelf formule kan een ervaren klusser veel zelf. Ben je toch niet zo'n handige Harry en heb je ook geen vriend met de naam Harry? Dan kan je voor het installeren ook vakmensen inhuren.


Hoe moet ik Firmax producten onderhouden?

Onze materialen zijn gekozen omwille van hun kwalitatieve en esthetische aspecten. Ze zijn telkens met beschermlagen afgewerkt. De adviezen voor onderhoud verschillen licht per materiaal, maar uiteraard zijn ze gekozen voor keuken toepassing.