Click to order
Firmax Sample Shop
Total: 
Voornaam
Naam
Email
Phone
Straat
Nummer
Postcode
Plaats
Geef wat duiding omtrent je keuken project.
Wat is de timing voor je keuken project?
Ik accepteer dat Firmax bovenstaande informatie kan gebruiken om me te contacteren en ben akkoord met de Privacy Policy.

Je doet de keukenmontage zelf?

Hierbij delen we enkele Tips & Tricks.

Montage deel IKEA.
We verwijzen naar IKEA voor de individuele handleidingen voor het monteren van de Metod keukenmodules. Onze fronten vervangen gewoon de IKEA fronten, dus je kunt hun handleidingen voor het hele proces volgen.

Onze fronten passen perfect op de IKEA scharnieren, er worden dus geen scharnieren geleverd in het Firmax deel.

IKEA Keuken Installatiegids

Tips & Tricks

— Montage deel Firmax

Stickers
Al onze panelen hebben een sticker. De eerste cijfers van die stickers verwijzen steeds naar het keukenplan die gekoppeld is aan uw online goedgekeurde offerte. Aan de hand van dat keukenplan met de cijfers weet u welk Firmax paneel waar moet komen.

Nummering
Wij tellen voor de Firmax fronten steeds van onder naar boven, deze nummering komt overeen met de cijfers op de stickers.

Handvaten & Plintclips

Onze opbouw handvaten & plintclips worden in een apart doosje verstuurd. Bij de handvaten zitten de nodige vijsjes zodat u ze kunt monteren.Hoogte Plinten

Onze plinten hebben een bepaalde hoogte (8 of 11cm) die je kan terugvinden op uw offerte. Hou hier rekening mee zodat de IKEA Metod modules op de juiste hoogte staan.


Bedekkingspanelen

Onze bedekkingspanelen zijn meestal dubbelzijdig en komen tot aan de grond. Uitzonderingen mogelijk aan kolom en bovenkasten. Deze panelen worden met vijzen (lengte max 30 mm) bevestigd aan de IKEA keukenmodules. Houd zeker rekening dat de maximum hoogte van de Metod kasten op de pootjes gelijk is aan de hoogte van de voorziene bedekkingspanelen.Lades Onder Oven + Kookplaat

In geval van een oven met daarboven een kookplaat dan wordt een vast front (geen lade) boven de oven voorzien en een lade (10cm) onderaan de oven. Houdt er rekening mee dat er boven de oven geen lade kan zijn vanwege ruimte voor installatie kookplaat en circulatie.

In geval van een kleine oven (45 / 46 cm hoogte) geldt hetzelfde principe dat een vast front boven de oven geïnstalleerd wordt, maar kan je twee lades onder de oven installeren.

Zagen?

Zeker! Het kan gebeuren dat een passtuk een stukje bijgezaagd moet worden. Let wel dat je het juiste type zaagblad gebruikt.Inox Werkbladen?

Bij onze Inox werkbladen voorzien wij basisplaten die de bovenkant van de IKEA keuken modules afsluit. De montage daarvan loopt analoog zoals deze instructie Let op: de ijzeren IKEA verbindingsstukken die je normaal aan de bovenkant van de onderkasten vastmaakt zal je hier niet nodig hebben.


Werkbladen

We raden aan om de kasten, passtukken en afdekpanelen eerst te monteren vooraleer het werkblad op te meten en te bestellen. Wij bieden ook een professionele opmeet service aan indien de werkbladen bij ons besteld worden. Contacteer ons team via hello@firmax.be voor meer uitleg.


Folie

Onze Fenix Mat panelen hebben een plastic beschermfolie die niet rechtstreeks in de zon mag staan.

Zit je vast met uw installatie?

Wij kunnen via onze montage partners steeds helpen.

hello@firmax.be