NEED HELP?

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Firmax?

Firmax is een Brussels direct-to-consumer keukenbedrijf. Ons breed gamma modulaire keukenfronten en werkbladen past perfect op het IKEA Metod-systeem evenals op het Faktum-systeem (uit gamma bij IKEA). We leveren alles netjes flatpack bij je thuis. We installeren ook het Metod-systeem voor wie dat wil. Onze klanten maken zo unieke tijdloze keukens met authentieke materialen en architecturale details zonder daarbij hun bankrekening te plunderen.


Waar staat Firmax voor?

Firmax gelooft dat een mooie, authentieke en tijdloze keuken geen aanslag op de bankrekening van jonge mensen mag zijn wanneer ze op zoek zijn naar eigentijds keukencomfort.


Waarom zou ik bij Firmax aankopen?

Firmax kiest alleen voor echte, authentieke en mooie materialen. Kwaliteit in België geproduceerd, bedacht en ontworpen door architecten met de vrijheid aan de klant om naar wens te combineren. We houden van details en architecturale visies. Door die zaken te combineren komen we tot een betaalbaar geheel.


Waar komt Firmax vandaan?

Firmax is gebaseerd in Brussel, de hoofdstad van Europa. Ons sterk en divers team verzorgt al onze activiteiten in-house en werkt iedere dag digitaal met klanten uit verschillende regio's in het land.


Kan ik met iemand persoonlijk spreken?

Natuurlijk! Contacteer ons via onze contactpagina en we bellen je op. We zorgen ervoor dat een teamlid je zal begeleiden van intake tot levering van het order. Je bent ook welkom in onze space in Brussel.


Producten

Wat is de kwaliteit van Firmax?

Firmax kiest ervoor om enkel hoogwaardige, authentieke en kwalitatieve materialen aan te bieden. We hebben steeds oog voor ieder detail. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat onze producten een leven lang meegaan en op esthetisch vlak een meerwaarde bieden.


Waar worden de keukenfronten en werkbladen gemaakt?

Al onze keukenfronten en werkbladen worden zorgvuldig en met veel liefde in onze productie in België gemaakt en verpakt.

Werkbladen?

Werkbladen bij Firmax zijn in Fenix, Inox of Keramisch materiaal. We verkopen de werkbladen in combinatie met keukenfronten.


Hoe worden de Firmax producten geproduceerd?

Onze producten worden met de grootste zorg op geavanceerde zaag- en freescenters geproduceerd en van de nodige afwerking voorzien.


Waarom adviseren jullie de IKEA Metod-modules als basis?

Wie op zoek is naar esthetische verfijning voor een keuken en authentieke materialen weet te appreciëren komt in de praktijk snel bij high-end en dure exclusieve merken terecht.

Omdat het totaalbudget een belangrijk criterium is voor velen en omdat de IKEA Metod-modules onovertroffen zijn in functionaliteit, kwaliteit en bijhorende prijs is het voor Firmax evident deze als basis te adviseren.

Ook voor renovatie van IKEA Faktum?

Wil je de oudere IKEA Faktum keuken een nieuwe look geven? Firmax kan je alle deuren en ladefronten op maat van Faktum leveren.

Voorzien jullie ook de keukentoestellen?

Firmax focust op keuken fronten, de nodige zijpanelen, plinten en werkbladen. Toestellen zijn mogelijk in het geval we de volledige keuken leveren en installeren.

Bestelling en levering

Hoe kan ik bestellen?

Aan de bestelling gaat een keuzeproces vooraf. Je zal je materialen en afwerking kiezen en aan de hand van je keukenconfiguratie zal Firmax je een offerte bezorgen. Als je akkoord gaat met deze offerte zal je ze online goedkeuren en start de bestelling.


Hoe verloopt de betaling?

Nadat je de offerte online hebt goedgekeurd ontvang je een factuur en uitnodiging tot betaling via overschrijving. Als we de betaling hebben ontvangen gaan we aan de slag met je order.


Hoelang is de levertijd?

Je moet rekening houden met 8 tot 10 weken levertermijn na bestelling en betaling van de factuur. Levertermijnen hangen af van kleuren die op voorraad dan wel op bestelling zijn. De levertijden schommelen ook door bijvoorbeeld door vakanties of seizoenen. Daarnaast kunnen ook extra drukte of een groot project impact hebben.
Voor werkbladen is de levertijd afwijkend en start na moment van exacte opmeting.


Hoe verloopt de levering?

Wij leveren bij jou thuis, alles flatpack in karton verpakt. Onze leveringen gebeuren met een speciaal transport rechtstreeks uit productie naar jouw lever adres. Het volume, gewicht en risico op schade laten niet toe met reguliere koerierdiensten te werken. Eventuele levering op verdieping of ter plekke dient aangevraagd en betreft een meerkost.


Hoeveel kost de levering?

Onze transport- en leverkosten zijn variabel. We proberen altijd de leveringen te optimaliseren en combineren om zo de transport impact op milieu en de kost voor de klant minimaal te houden. De exacte kost is afhankelijk van de ligging van het lever adres, de timing van levering en het volume aan producten. De kosten variëren meestal tussen 170 en 250 euro per levering.Hoe zit het met BTW?

Het normale tarief van 21% Belgische BTW is van toepassing op de levering van Firmax producten. In het geval waarbij de klant ook de installatie service kiest en het gaat over een woning die aan de voorwaarden voldoet (renovatie van een particuliere woning ouder dan 10 jaar) is het verlaagd tarief van 6% toepasbaar.


Wat is de return policy?

Firmax levert maatwerk. Dit zeggen dat we geen producten terugnemen, behoudens het geval van productiefouten.


Wat als er een probleem is?

Ons doel is om onze hoogwaardige kwaliteit perfect te leveren. Indien er bij levering toch zichtbare gebreken of tekorten zouden zijn dient dit binnen 3 werkdagen na levering aan Firmax te worden gemeld. Firmax zal dit onderzoeken en indien vaststaat dat er een fout gemaakt is zal Firmax binnen redelijke termijn zorgen voor vervanging of herstel.

Montage, Installatie en Onderhoud


Hoe verloopt de montage van de geleverde keukenfronten?

Al onze producten zijn klaar voor directe montage middels schroeven op de Blum-scharnieren die deel uitmaken van het IKEA Metod-systeem. Plinten en zijpanelen dienen mogelijk aangepast te worden op exacte maat, zoals gebruikelijk in deze.

Moet je een handige harry zijn?

Door deze slimme doe-het-zelf formule kan een ervaren klusser veel zelf. Ben je toch niet zo'n handige Harry en heb je ook geen vriend met de naam Harry? Dan kan je voor het installeren ook vakmensen inhuren.


Hoe moet ik Firmax producten onderhouden?

Onze materialen zijn gekozen omwille van hun kwalitatieve en esthetische aspecten. Ze zijn telkens met beschermlagen afgewerkt. De adviezen voor onderhoud verschillen licht per materiaal, maar uiteraard zijn ze gekozen om in de keuken gebruikt te worden.

Nog vragen?